Hof Antwerpen veroordeelt Gerges ook (UPDATE)

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de Amsterdamse K1-vechter Hesdy Gerges (31) opnieuw veroordeld tot 4,5 jaar celstraf voor het importeren van 128 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen in mei 2010. 

Ook zijn neef Ashraf, ex-vechtsportpromotor Marc de W. en Soufian C. zijn net als in eerste aanleg afgestraft met 4,5 jaar. Dat schrijft Het Parool.

Het gerechtshof vindt dat de vier een criminele organisatie vormden. Daarvan maakten ook de geliquideerde Amsterdamse beroepscriminelen Patrick Brisban en Lucas Boom deel uit. Gerges heeft verklaard ‘voor een ontspanningstrip’ naar Antwerpen te zijn gereisd. Met de anderen aanwezigen zou hij weinig te maken hebben gehad. Als topvechter zou hij bovendien geen tijd hebben voor drugshandel. Marc de W. (42) zei ook ’toevallig’ met het groepje in Antwerpen te zijn geweest, en ‘voor de grap’ een valse naam te hebben opgegeven in een hotel, waar ze gezamenlijk verbleven. Er was ook een flesje met hierop dna van De W. gevonden in een auto die in de loods stond waar de drugs is aangetroffen.

Zie ook:

‘Gerges-zaak gaat uit als nachtkaars’

K1-vechter aan België overgeleverd

Verdachte K1-vechter wint op punten

Hesdy Gerges op vrije voeten