Hof heropent onderzoek A73-moord

Het gerechtshof in Arnhem heeft besloten het onderzoek naar de moord op Hans van Geenen, in 2008 op de A73, te heropenen. In een eerdere zitting vorige week eiste het Openbaar Ministerie 20 en 23 jaar celstraf voor de moord en voor wiethandel tegen verdachten Toon (32) en Martien (41) R. Maar vorige week kwam Martien R. voor het eerst met ontlastende nieuwe informatie. Hij noemde de naam van een vrouw aan wie hij voor de moord een peilbaken zou hebben gegeven dat onder de auto van het slachtoffer is gevonden.

Martien R. kwam ook met een brief die hij in 2009 aan zijn toenmalig raadsman had geschreven waarin hij ook spreekt over dat peilbaken en over de vrouw. 

Het gerechtshof wil nu op 22 juni in een tussenarrest bekend maken welk verder onderzoek het nog wil laten plaatsvinden. Dat zou onder meer kunnen bestaan in het horen van getuigen, maar welke getuigen het hof wil horen is nog niet bekend. Op 5 juli volgt er dan weer een inhoudelijke zitting waarop eventueel getuigen zouden kunnen worden gehoord.

Zie eerdere berichten:

Weer hoge straffen geëist moord A73 

Eindelijk spreken Toon en Martien R. (UPDATE)