Hof: Tot 22 jaar cel drugsmoord Utrecht

Het gerechtshof in Arnhem heeft donderdag een 29-jarige Rotterdammer tot 22 jaar cel veroordeeld die in 2008 een 30-jarige man doodschoot in Utrecht. Een 24-jarige medeverdachte uit Breda moet 16 jaar zitten voor de moord. De drie mannen hadden een conflict om drugs.

Het Openbaar Ministerie eiste een levenslange gevangenisstraf voor de Rotterdammer en 18 jaar voor de man uit Breda. De rechtbank in Utrecht veroordeelde de verdachten eerder tot gevangenisstraffen van 30 en 16 jaar, bij een eis van de officier van justitie van levenslang en 16 jaar. Zowel het OM als de verdachten stelden hoger beroep in tegen de beslissing van de rechtbank. 

Het 30-jarige slachtoffer werd vier jaar geleden in de Utrechtse wijk Oog in Al neergeschoten door de twee mannen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zij hadden ruzie om drugs. De twee hebben tot in november 2011 beweerd dat ze niets met de schietpartij in Oog in Al te maken hadden. Op het laatst stelden ze het voor als een ongelukkig afgelopen transactie in verdovende middelen.

Het hof gelooft dit verhaal niet en acht wel degelijk moord bewezen. De twee worden ook veroordeeld voor het later doorverkopen van het moordwapen en voor een mislukte poging tot een overval in Eindhoven. Een van de twee daders wordt daarnaast nog veroordeeld voor een beroving in Breda en voor het bezit van nog een vuurwapen.

Hier de uitspraak van het hof. 

Lees ook:

Eis tot levenslang drugsmoord Utrecht