Hof verdaagt Badri Hari-zaak naar najaar

Het gerechtshof in Amsterdam heeft woensdagochtend de behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen kickbokser Badr Hari voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reden zijn niet nader bekend geworden ‘persoonlijke omstandigheden’ van de verdachte.

Delicaat

Volgens de voorzitter kan de behandeling mogelijk in het najaar plaatsvinden. Direct na aanvang van de zitting vermeldde de advocaat van Hari, Bénédicte Ficq, dat ze het gerechtshof ‘stukken’ had doen toekomen. Even later zei ze dat er zich ’trieste omstandigheden’ in het leven van haar client hebben voorgedaan. De omstandigheden waren volgens haar ‘delicaat’ en er zou iemand in ‘een delicate situatie’ verkeren.

Gesloten deuren

Om die reden verzocht ze om aanhouding van de zaak en tevens om dit verzoek achter gesloten deuren te mogen toelichten, ook al vanwege persoonlijke omstandigheden. Beide verzoeken honoreerde het gerechtshof. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie verzette zich niet. Ook de zaak van de mede-verdachte Y. wordt voor onbepaalde tijd verdaagd.

Jogging-broek

De rechtbank van Amsterdam veroordeelde Badr Hari eerder tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf wegens de mishandeling van verschillende mensen, onder meer tijdens het feest Sensation White in de Amsterdam-ArenA. Badr Hari is op vrije voeten. Hij was – in tegenstelling tot zijn outfit bij de rechtbank – informeel gekleed, in een jogging-broek en sportschoenen en een blauwe trui. Tijdens de behandeling van zijn zaak bij de rechtbank verscheen hij steevast in pak.

Alle berichten over Badr Hari.