Hof veroordeelt Badr Hari tot twee jaar cel (UPDATE)

Het gerechtshof (zie arrest) in Amsterdam vindt Badr Hari schuldig aan (poging tot) zware mishandelingen in onder meer de Amsterdam Arena en Club Air. Hij krijgt twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Het vonnis van de rechtbank was 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Zware mishandeling

De advocaat-generaal had drie jaar cel geëist.

Poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens het Sensation White-feest in 2012 vindt het gerechtshof niet bewezen. Onder meer de getuigenverklaring van Everink zelf acht het hof niet betrouwbaar. Wel bewezen is zware mishandeling van Koen Everink door Hari. De verklaring van Badr Hari zelf, dat hij slechts één klap heeft uitgedeeld, gelooft het hof niet.

Glas

De poging tot zware mishandeling van een bezoeker van club Jimmy Woo in Amsterdam is ook bewezen, met diende verstande dat het hof de vermeende kopstoot van Hari geen bewezen feit vindt, maar slaan met een gebroken glas wel. De rechtbank sprak hem eerder vrij van deze poging tot zware mishandeling. De poging tot zware mishandeling in Club Air is ook bewezen verklaard. De mishandelingen bij Blinq en Cooldown Café niet.

Strafverzwarend

Al met al krijgt Bad Hari van het hof voor een zware mishandeling, twee pogingen tot zware mishandeling en twee mishandelingen twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Bijna steeds was een onbeduidende woordenwisseling aanleiding voor heftig geweld, dat zo onverwachts kwam dat de slachtoffers zich daar niet tegen konden verweren, aldus het hof. Dat de verdachte als professioneel kickbokser zijn fysieke overwicht heeft misbruikt ziet het hof ook als strafverzwarend. Dat zijn carrière als kickbokser in gevaar komt vindt het hof voor Hari een voorzienbaar risico toen hij deze feiten pleegde.

Zowel Badr Hari als het Openbaar Ministerie stelden hoger beroep in. Het hof heeft de medeverdachte Ferhat Y. vrijgesproken. De rechtbank had hem ook vrijgesproken. Het hof heeft de vorderingen van de drie benadeelde partijen deels toegewezen, in totaal tot een bedrag van ongeveer € 45.000,-.

Zie eerdere berichten:

Ficq toch weer advocaat Badr

‘Marokkaans toernooi Badr was verzinsel’

Advocaat Badr Hari legt verdediging neer

‘Badr Hari kreeg geen eerlijk proces’

OM wil hogere straf voor Badr Hari

Alle berichten over Badr Hari.