Hof veroordeelt Bob H. voor doodslag

Bob H. moet niet twaalf, maar acht jaar de cel in wegens doodslag van zijn toen 45-jarige partner Sandra Hazeleger. De rechtbank veroordeelde H. eerder tot een celstraf van 12 jaar wegens moord, maar dat acht het gerechtshof in Arnhem niet bewezen. H. heeft het slachtoffer op 26 februari 2011 met een hondenriem gewurgd en haar daarna in een sloot gegooid en net gedaan alsof ze vermist was.

De rechtbank vond dat Bob H. met voorbedachte rade had gehandeld, maar het hof denkt daar dus anders over. Volgens het hof was Bob H. niet in staat om te beseffen waar hij mee bezig was toen hij zijn vrouw vermoordde. 

Bob H. vermoordde zijn vrouw in een bungalow in Soesterberg terwijl hun kinderen lagen te slapen. Hij heeft dat naar eigen zeggen uit een opwelling gedaan. Daarna heeft hij haar lichaam in een sloot gegooid in het bos bij Woudenberg. Toen hij later zijn auto in brand wilde steken om sporen uit te wissen – hij had het lichaam vervoerd met de auto – werd hij opgemerkt door getuigen en gearresteerd door de politie.

Lees ook:

Twaalf jaar cel voor Bob H.

Veertien jaar cel geëist in zaak Hazeleger

Politie betrapte H. bij brandende auto