Hof: Weer 18 jaar voor moord op (ex)vrouw

De 32-jarige Mehmet U. is donderdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de moord op zijn (ex)vrouw (25) in Uden in 2011. Voor de ogen van hun 7-jarige dochtertje zou U. zijn vrouw met meerdere messteken hebben omgebracht. Die conclusie trekt het gerechtshof in Den Bosch.

De 25-jarige Bahar Bucakli werd in mei 2011 dood in haar woning in Uden aangetroffen. Een buurtbewoner hoorde het slachtoffer gillen en alarmeerde meteen de politie. Het 7-jarige dochtertje deed de deur open en toen ontdekten de agenten het lichaam van de vrouw.

Cokehandel

De verklaringen van het dochtertje speelden een belangrijke rol in dit proces. Zij zou hebben verklaard dat haar vader die nacht in de woning was geweest. U. werd later op een andere plaats aangehouden. 

De vermoorde Bucakli zou volgens Omroep Brabant vlak voor haar dood belastende verklaringen hebben afgelegd over haar man Mehmet U. en zijn broer. De verklaringen gingen onder meer over de handel in cocaïne.

Gruwelijk

Het is niet duidelijk dat dat het motief van de moord is geweest, want Mehmet U. ontkent iedere betrokkenheid bij de moord. In eerste aanleg werd U. ook veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Het hof neemt het U. kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn 'gruwelijke' daad.