Hofnarretje verdachte komt vrij

De voorlopige hechtenis van Edwin R. (39) is per aanstaande donderdag geschorst. R. is één van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M. en kindsercrèche het Hofnarretje waar hij werkte als invalkracht. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besloot maandag dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om R. nog langer vast te zetten in afwachting van zijn proces. Dat betekent waarschijnlijk dat er tegen R. de afgelopen maanden geen extra bewijs op tafel is gekomen. De Zaandammer vast in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat.

 

Justitie verdenkt R. ervan te hebben gechat met minderjarigen terwijl hij zichzelf masturbeerde. Het is waarschijnlijk dat het Openbaar Ministerie niet veel bewijzen ziet voor rechtstreeks seksueel misbruik door R. in de zaak van Robert M.

R. is verdacht van het seksueel misbruiken van meer dan 80 kinderen. 

R. moet zich periodiek melden en moet verplicht meewerken aan onderzoek door een psycholoog en een psychiater. Verder moet hij zich laten behandelen als de onderzoekers dat noodzakelijk vinden.

Hier alle berichten over de Amsterdamse zedenzaak.