Eis zeven en zes jaar voor scooterpiraten

Het Openbaar Ministerie heeft zeven en zes jaar cel geëist tegen twee jonge mannen van 19 en 20 jaar die in januari een man (50) doodreden in Nijmegen. De twee reden met een motorscooter tegen het verkeer in en over de stoep terwijl de politie hen achtervolgde. Ze waren onderweg van een hotel na een mislukte overval. De officier van justitie eist ook rijontzegging van acht respectievelijk tien jaar.

De twee willen niet zeggen wie de scooter bestuurde, ze geven elkaar de schuld. Uit het politieonderzoek is de bestuurder niet op te maken.

De 20-jarige man is ook verdachte van bedreiging van een verpleegkundige in het ziekenhuis waardoor de spoedeisende hulp stilviel en ambulances naar elders moesten uitwijken. Het slachtoffer lag op dat moment op sterven.

Later is ook een journalist bedreigd waarna De Gelderlander een interview met een familielid van de verdachte niet publiceerde.

De bedreigingen van het ziekenhuispersoneel zorgden voor veel ophef. Ook werd bekend werd dat het om Nederlanders van Marokkaanse afkomst ging.

Lees ook:

Zus verdachte: Scooterongeval schuld politie

Gelderlander publiceert niet na bedreiging