Hoge Raad houdt arrest A73-moord in stand (UPDATE)

De Hoge Raad heeft dinsdagmiddag uitspraak gedaan in de cassatiezaak van de A73-moord. De neven Martien en Toon R. werden op 18 september 2012 door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Ossenaar Hans van Geenen (foto) in 2008, die met vele kogels werd verwond op de snelweg A73, dichtbij Nijmegen. Jan-Hein Kuijpers, advocaat van Martien R., is 'heel erg blij' met de uitspraak.  

Bewijs

Kuijpers: 'Er was nooit enig bewijs dat Martien R. ten tijde van de schietpartij op de plaats delict was. De Hoge Raad is geen feitenrechter dus was daarom ook snel klaar met de argumentatie van het Openbaar Ministerie in de cassatieschriftuur.'

Drie jaar

Martien en Toon R. hebben ruim drie jaar vastgezeten in de zaak. Zij hebben eerst gezwegen maar later steeds ontkend ook maar iets met de dood van Van Geenen te maken te hebben. In 2008 werd Hans van Geenen beschoten terwijl hij samen met een vriend  in hun auto over de A73 reed. De Ford Escort waar ze in reden, was doorzeefd met kogels. Het Openbaar Ministerie was na de vrijspraak door het hof in cassatie gegaan. De twee waren eerder door de rechtbank veroordeeld tot 20 en 23 jaar celstraf. 

Alle berichten over de zaak.