Hoger beroep in zaak Edward Mink

Het Openbaar Ministerie heeft Crimesite laten weten dat het in hoger beroep gaat in de zaak Edward Mink (foto). Mink werd op 20 maart 2014 doodgeschoten in zijn huis terwijl hij een dutje deed op de bank. Onlangs sprak de rechtbank in Haarlem drie verdachten vrij, omdat zij vond dat er geen directe bewijzen waren. 

De officier van justitie had gewezen op de samenhang van aanwijzingen; voor haar voldoende redenen om 15 jaar te eisen tegen de drie verdachten. Het motief voor de moord ligt volgens het OM in de liefdesrelatie tussen de twee verdachten Hamed M. en Linda van den B. Linda  (de vriendin van het slachtoffer) en Hamed (een bekende van Linda en Edward) werden nog op de avond van de moord aangehouden. De derde verdachte, Rajesbrochen P., werd twee maanden later opgepakt. Hamed M. zat een jaar in voorarrest.

Linda van den B. is inmiddels zwanger van Hamed.

De rechtszittingen in Haarlem december jl waren niet alledaags: twee getuigen werden opgepakt voor meineed en verschillende telefoons werden na afloop van de zittingen in beslag genomen. Ook deed de officier van justitie tijdens een van de zittingen het verzoek om de zaak aan te houden (uit te stellen), omdat er mogelijk nieuw bewijs onderzocht zou moeten worden. Dat verzoek werd afgewezen.

Het hoger beroep zal in Amsterdam dienen.

Eerdere berichten hier:

OM luisterde advocaten af

Eis vijftien jaar 

Verdachten vrij gesproken