Hogere straf voor doodslag Emmeloord

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een hogere straf opgelegd voor het medeplegen van een zeer gewelddadige doodslag in Emmeloord in 2014. Een vader en een zoon sloegen een toen een 54-jarige man dood met een hamer. Het hof legt de vader (51) de maximale straf voor doodslag op: 15 jaar.

Geen moord

De zoon (24) krijgt 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank had de twee veroordeeld voor het medeplegen van moord, de vader een gevangenisstraf van 14 jaar opgelegd en de zoon veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar met de maatregel tbs met dwangverpleging. Het gerechtshof heeft de verdachten vrijgesproken van moord in vereniging en veroordeeld wegens het medeplegen van doodslag.

Brand

Op vrijdagavond 12 december 2014 rukte de politie uit voor een brand in een woning in Emmeloord. Toen de brandweerlieden na het blussen het pand betraden, vonden zij het lichaam van de 54-jarige bewoner in zijn slaapkamer. Hij was geschopt en met een hamer op zijn hoofd geslagen. Daarna was er brand gesticht. Het slachtoffer was een kennis van de verdachten. Er was een grote hoeveelheid alcoholgebruik in het spel.

Ze het arrest over de vader en van de zoon.