Heeft Holleeder nog vrienden?

Volgens Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel zal Willem Holleeder zich niet vrij voelen als de poort van de bajes openzwaait. In de papieren Telegraaf van woensdag schrijft hij dat Holleeder zich vooral zorgen zal maken om zijn eigen veiligheid. Zijn vroegere vrienden vindt hij niet meer aan zijn zijde terwijl hij bovendien zelf fysiek verzwakt is na zijn hartoperaties.

Volgens Van den Heuvel heeft Holleeder vijandschap te duchten van ‘vrienden van vermoorde criminelen’, zoals John Mieremet, Cees Houtman, Thomas van der Bijl, Willem Endstra en Martin Hoogland.

Verder zou de invloed van “De Neus” behoorlijk afgenomen zijn.

Dino Soerel liet al eerder weten dat hij sinds 2005 met Holleeder gebrouilleerd is geraakt. In verhoren bij de rechter-commissaris in het Passage-proces hebben Hans N. en Dick V. ook afstand genomen van Holleeder, die hun naam zou gebruiken voor afpersingen.

Harry Stoeltie van de Hells Angels die Holleeder bij de Hells Angels introduceerde zit zelf vast in verband met een afpersingszaak.

Of Holleeder de financiële middelen heeft om alle kosten van een extreme beveiliging te kunnen betalen is ook de vraag.

Volgens De Telegraaf zou in onderwereldkringen bekend zijn dat Holleeder voor zijn arrestatie over zo’n negen ton aan contant geld beschikte.

In de bajes werd Hoilleeder alleen regelmatig bezocht door zijn zus Sonja, voorheen vriendin van Cor van Hout.

Eén van zijn vriendinnetjes, Nicky Krawinkel, zei eerder in De Telegraaf: ‘Willem is iemand die altijd blijft doorroeien, ook als zijn bootje halfvol water staat’.