Holleeder: ‘Astrid saboteert proces’

Willem Holleeder heeft zich er vanochtend bij de Amsterdamse rechtbank over beklaagd dat zijn zus Astrid het proces tegen hem saboteert en vertraagt. ‘Zij voert de regie en werpt steeds nieuwe obstakels op’, zei Holleeder in een verklaring die hij voorlas. ‘Al een jaar hebben mijn zussen geen vragen meer beantwoord’.

Holleeder wordt verdacht opdracht te hebben gegeven tot de liquidaties van Kees Houtman, Thomas van der Bijl, John Mieremet, Cor van Hout, Robert ter Haak en Willem Endstra.

Vertraging

In zijn proces was vanochtend alweer de 10e pro-forma zitting. Wanneer de inhoudelijke behandeling kan beginnen is nog onduidelijk. Volgens Holleeder’s advocaten Janssen & Malewicz loopt het proces maanden vertraging op door de eisen van Holleeder’s zusters, Sonja en Astrid. Willem Holleeder formuleerde het zo:

Eerst mocht ik zelf niet meer bij de verhoren door de rechter-commissaris zijn, toen moest mijn advocaat Stijn Franken weg, toen beriepen mijn zussen zich op hun verschoningsrecht, toen kwam het boek van Astrid en nu wil ze weer alleen door de rechtbank worden verhoord. Ze wil nu in het openbaar gehoord worden zodat ze samen met Peter R. de Vries er weer een mediahype van kan maken. Er wordt steeds iets nieuws opgeworpen. En toen duidelijk was dat we vragen hadden over Goudsnip dossier, begon Astrid te saboteren. Als mijn zussen de vragen eerlijk beantwoorden, zul je zien dat het leugens zijn. Als alles eerlijk is, waarom willen ze dan geen vragen beantwoorden?

‘Goudsnip’ was het FIOD-onderzoek naar het verdwenen losgeld van de Heineken-ontvoering. Astrid Holleeder was daarin verdachte, ze zou behulpzaam zijn geweest bij het wegsluizen en witwassen van de miljoenen van Cor van Hout en haar broer Willem.

Aanstaande woensdag beslist de rechtbank over de voortgang van het proces. De 11e pro-forma zitting is gepland op 15 mei.

Zie ook:

Wat u niet las over de Zaak-Holleeder (#1)

Het tapijtbombardement op Willem Holleeder

‘Astrid Holleeder deed aangifte tegen Frans Meijer’

Astrid Holleeder wil graag getuigen tegen Willem

Astrid Holleeder leeft ‘ondergedoken’