Holleeder College Tour: 10 vragen

Vanavond om 20.00 zijn de opnames van het programma College Tour waar Willem Holleeder vragen zal beantwoorden van studenten van de Utrechtse Universiteit. Als service aan de studenten en Twan Huys, de tien belangrijkste vragen die Crimesite hem zou stellen. Of beter: in geen serieus interview zouden mogen ontbreken. We zijn benieuwd.

 

 

 

Door Vincent Verweij

1. Volgens Thomas van der Bijl was een deel van het Heineken-losgeld begraven in Bois de Boulogne in Parijs en heeft hij het daar later opgegraven. Maar u heeft ooit gezegd dat Frans Meijer het geld zou hebben verbrand. Hoe zit het nou precies?

2. Politie en justitie denken dat u – via uw vriend Rob G. – heeft geïnvesteerd in de Amsterdamse rosse buurt (gokhallen, Casa Rosso en het Erotisch Museum), maar bewijs daarvoor is nooit gevonden. Heeft u ooit geld geinvesteerd op de Wallen?

3. Wat is er gebeurd met het geld dat u heeft afgeperst van Endstra, Wijsmuller, Friedlander en Houtman? Waar is dat gebleven?

4. Hebt u Jan-Dirk Paarlberg gebruikt als een ‘spaarpot’ voor het afgeperste geld?

5. Thomas van der Bijl was doodsbang om door u geliquideerd te worden en sprak daarover meermalen met de politie. Andere getuigen hebben gehoord dat u hem in zijn cafe met de dood bedreigde. Waarom heeft u de opdracht gegeven tot de liquidatie van Thomas van der Bijl?

6. Waarom heeft u uw voormalige boezemvriend Cor van Hout laten doodschieten, zoals Willem Endstra en Cor’s broer hebben gezegd?

7. De weduwe van Kees Houtman is ervan overtuigd dat u haar man heeft laten liquideren, na hem eerst te hebben afgeperst voor een miljoen euro. Peter La Serpe heeft gezegd dat hij de opdracht rechtstreeks van u kreeg. Wat vindt u van deze smoking gun?

8. Johnny Mieremet vertelde een half jaar voor zijn dood aan de Belgische recherche dat hij doodsbang was om door u geliquideerd te worden. Nadat hij in Thailand daadwerkelijk werd vermoord, sprak de Nationale Recherche met zijn bodyguard Ferry de Kok, die ook beweert dat u erachter zat. Waarom heeft u Mieremet laten liquideren?

9. Klopt het dat u een uitgever zoekt voor uw biografie en welk bedrag heeft u daarvoor gevraagd?

10. Waar leeft u nu van?

Lees ook:

CIE-info: ‘Holleeder baas liquidatiegroep’

‘Donald G. gaf opdracht Endstra-moord’