Holleeder gefilmd met Boom en Burger

Willem Holleeder tijdens een vriendschappelijk etentje met Sjaak Burger en Lucas Boom. Die opmerkelijke beelden waren vanavond te zien bij RTL Boulevard. Op Burger werd drie maanden na het etentje een poging tot liquidatie gedaan en Boom werd in juni geliquideerd.

Op de beelden is te zien hoe Holleeder met een groep van acht mannen dineert bij het Chinese restaurant Oceania in de Amsterdamse Rivierenbuurt.  Onder de gasten is Sjaak Burger, die net als Holleeder verdachte is in de zaak ‘Viool’, de liquidatie van Cor van Hout. De opnames dateren van oktober 2014.

Op Burger werd in januari 2015 een aanslag gepleegd in Panama. Die overleefde hij ternauwernood, vermoedelijk omdat het wapen weigerde waarmee hij beschoten werd. Burger herstelt naar verluid in Nederland van zijn verwondingen.

Lucas Boom werd eerder dit jaar geliquideerd in Zaandam. De liquidatie veroorzaakte veel ophef omdat het vlakbij een school gebeurde. Boom is volgens de politie door drie zwaar bewapende mannen doodgeschoten. Ze stapten uit een Volkswagen Transporterbus die achter zijn auto stond geparkeerd toen hij zijn huis verliet.

De video is terug te kijken bij RTL Gemist, vanaf 15’25