Holleeder krijgt klappen op terras (UPDATE)

Willem Holleeder is aangevallen door vechtsporter Dick Vrij op een terras in Amsterdam. Daarbij viele rake klappen. Het incident gebeurde bij Cafe Joffers waar Holleeder zat. Publiek vluchtte in paniek weg, bang dat er geschoten zou worden. Er ging een woordenwisseling aan vooraf, zegt een medewerker van het café. Op Twitter zegt een ooggetuige dat de Amsterdammer “een pak rammel heeft gekregen”.

 

 

 

 

Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politieburo. Willem Holleeder en Dick Vrij waren in het verleden bevriend, maar de verhoudingen zijn bekoeld sinds Vrij in de  afpersingszaak, waarvoor Holleeder werd veroordeeld, beschuldigde zijn naam misbruikt te hebben. 

Dick Vrij (op de foto onder links. De Telegraaf schrijft dat een ooggetuige zei dat Holleeder ‘een vernederend pak slaag’ kreeg en ‘als een lappenpop’ het terras over werd geslagen. Twee vrienden van Holleeder probeerden de boel te sussen maar er ontstond een felle woordenwisseling, waarbij ook Holleeder probeerde Vrij te kalmeren. De advocaat van Holleeder, Stijn Franken en die van Dick Vrij, Abraham Moszkowicz kwamen aan het einde van de middag hun cliënten bezoeken op bureau Van Leijenberghlaan. Aan het eind van de middag zijn de mannen weer vrijgelaten. 

Foto’s: Martijn Hoogeveen via Twitter