‘Holleeder legt contacten met buitenwereld’

Willem Holleeder legt vanuit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught contacten met de buitenwereld. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant zijn Holleeder’s advocaat en een bevriende arts gehoord over deze kwestie.

Fluwelen handschoenen

De krant meent dat Holleeder met ‘fluwelen handschoenen’ wordt aangepakt en dat hij privileges weet te regelen in het EBI-regime dat erom bekend staat dat het protocol juist heel star is en geen ruimte laat voor afwijkingen. Holleeder zou vanwege vermeende gezondheidsproblemen zoutarm brood te eten krijgen.

Beperkingen

Holleeder zit in voorlopige hechtenis en in alle beperkingen vanwege verdenkingen dat hij betrokken is bij meerdere onderwereldmoorden, vooral op basis van verklaringen van zijn zussen Sonja en Astrid en van de weduwe van de vermoorde Sam Klepper. Hij mag absoluut geen contact met de buitenwereld hebben. Volgens De Telegraaf is dat wel het geval.

Raadsel

De krant schrijft niet hoe is vast komen te staan dat Holleeder contact met de buitenwereld heeft maar wel dat het voor justitie ‘een raadsel is hoe Willem Holleeder kans ziet nog altijd contact te leggen met de buitenwereld en opdrachten geeft’. Er zou ook zijn onderzocht of Holleeders advocaat Stijn Franken daar een rol in heeft gespeeld. Advocaten mogen geen berichten doorgeven aan buitenstaanders als hun cliënten in beperking zitten. Tegenover De Telegraaf heeft Franken ontkend dat hij beroepsregels heeft overschreden. Hij zegt zeker geen inhoudelijke berichten te hebben doorgespeeld.

Vriendendiensten

De huidarts Frans de Mari bevestigd te zijn gehoord over zijn vriendschappelijke banden met Holleeder. Hij heeft aan de Telegraaf bevestigd dat hij ’vriendendiensten’ verricht voor Holleeder en er ook voor zorgde dat Holleeder schone kleding kreeg in de gevangenis. Hij zei: ‘Holleeder is een vriend van me, niets meer en niets minder.’