Holleeder mag na verhoor weer gaan (UPDATE)

Willem Holleeder is zaterdag aangehouden in verband met de aangifte die Peter R. de Vries tegen hem deed omdat Holleeder De Vries zou hebben bedreigd. Hij is zaterdagmiddag verhoord en mocht daarna weer vertrekken.

Holleeder had zichzelf gemeld op het politiebureau van Hilversum. Volgens Stijn Franken, advocaat van Holleeder, was de zaak al uitgesproken voordat het verhoor begon. ‘De woordenwisseling is uitgesproken als volwassen mannen onder elkaar, die elkaar al erg lang kennen’, aldus Franken tegen de NOS. Hij denkt dat de zaak daarmee is afgedaan.

Peter R. de Vries bevestigt op Twitter dat Holleeder zijn excuses heeft aangeboden, maar zegt ook dat hij zijn aangifte niet intrekt. De Vries zegt dat er een zaak komt.

Peter R. de Vries meldde vrijdag op Twitter (1, 2, 3, 4) dat Holleeder hem op zijn privéadres heeft bezocht en hem verbaal heeft bedreigd. Volgens de De Vries ging Holleeder ‘volledig door het lint’.

De Vries heeft inmiddels bevestigd dat het meningsverschil over de Hollywoodverfilming van Heineken-ontvoering de aanleiding zou zijn. Holleeder wilde dat zijn naam en personage niet in de film voor zou komen. Volgens De Vries had Holleeder daar eerder wel toestemming voor gegeven.

De Vries schreef een boek over de ontvoering en verkocht de filmrechten aan een produdent. Op dit moment wordt er gecast voor de verfilming. De Vries zegt dat het personage en de naam van Holleeder gewoon in de film komt. Het scenario zou al klaar zijn.