Holleeder niet op weekendverlof

Willem Holleeder kan zijn eerste weekendverlof wel vergeten, aldus zijn advocaat Stijn Franken tegen De Telegraaf. Holleeder is veroordeeld voor afpersing van onder meer Willem Endtra en Kees Houtman tot negen jaar cel. Hij zal in januari 2012 vrij komen, na tweederde van zijn straf te hebben uitgezeten.  Normaal gesproken zou Holleeder dan binnenkort weekendverlof krijgen. In een milder strafregime, het zogenoemde half open kamp, kunnen gedetineerden weer wennen aan het leven buiten. Justitie wil Holleeder dit voorrecht echter niet toestaan.

Advocaat Stijn Franken: ‘Hij zit die paar maanden nog wel uit’, aldus zijn advocaat tegen De Telegraaf. Hij is niet van plan het wekendverlof voor zijn cliënt toch af te gaan dwingen.

De gezondheid van Willem Holleeder, die hartproblemen heeft, laat nog steeds te wensen over.

Willem Holleeder zit in gedeeltelijke afzondering in de Rotterdamse gevangenis De Schie. Hij werd op 30 januari 2006 gearresteerd.

IWillem Holleeder is verdacht van deelname aan een criminele moordorganisatie samen met onder meer Dino Soerel. Verder loopt er nog een ontnemingsprocedure tegen hem: het Openbaar Ministerie vordert 17 miljoen euro aan afpersingsgeld.

Zie De Telegraaf.