Holleeder op vrije voeten

Willem Holleeder is vandaag (vrijdag) weer op vrije voeten gesteld. De rechtbank in Haarlem heeft besloten de voorarrest van Holleeder niet te verlengen. Holleeder werd samen met onder meer Dick Vrij en Danny K. verdacht van afpersing, handel in drugs en witwassen.

Holleeder werd op maandag 27 mei aangehouden. Sindsdien heeft hij in voorarrest gezeten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn de drie mannen verdachten in een groot onderzoek naar witwassen, afpersing, zware mishandeling, bezit van vuurwapens en handel in hard drugs.

In totaal werden er in mei van dit jaar zeven mannen en drie vrouwen aangehouden in het onderzoek. Holleeder, Vrij en Danny K. werden onder meer verdacht van de afpersing van Hells Angel Theo Huisman. Volgens De Telegraaf zou Huisman afgelopen week zijn gehoord door de rechter commissaris en hij zou het verhaal ‘ondergraven’ hebben.

Stijn Franken, de advocaat van Holleeder, zegt in De Telegraaf dat zijn cliënt alleen verdacht werd van de afpersing van Huisman. Hij zou daar een ondergeschikte rol in hebben gehad. Zijn voorlopige hechtenis is vrijdag niet verlengd. Naar verluidt zou Holleeder al op vrije voeten zijn.

Lees ook:

Willem Holleeder aangehouden

Danny K. hoofdverdachte 'crimineel netwerk'

Danny, Angela, Bonny & Clyde

'Angels-president werd betrapt'