‘Angels-president werd betrapt’

Een van de slachtoffers die volgens justitie zouden zijn afgeperst door Willem Holleeder, Danny K. en Dick V. is Theo Huisman. Hij zou door door het drietal zijn betrapt op het wegsluizen van geld, meldt De Telegraaf die de hand wist te leggen op de dossierstukken. Huisman is de ex-president van de Amsterdamse Hells Angels, die in mei is afgezet.

Holleeder, Danny K. en Dick V. werden donderdag voorgeleid in de bunker van rechtbank in Amsterdam Osdorp. Zij zijn vervolgens door de rechter commissaris voor nog zeker twee weken in bewaring gesteld. Theo Huisman zou worden afgeperst omdat hij geld wegsluisde dat aan de Hells Angels en een kennis van K. toebehoorde, aldus De Telegraaf. 

Volgens Het Parool is een omstreden vastgoedhandelaar ook slachtoffer van de afpersing. Alleen in die zaak zou Holleeder geen verdachte zijn.

Bad Standing

Theo Huisman zou in ‘bad standing’ zijn afgezet als president van de Hells Angels. Hij zou zich niet aan erecodes binnen de motorclub hebben gehouden. Ook Harry S., die momenteel verdacht wordt in een grote afpersingszaak, zou zodra hij vrijkomt, op dezelfde manier worden gewipt bij de Angels. Huisman en S. waren goede bekenden van elkaar.

Huisman zou eerder zijn mishandeld in het aan de Hells Angels gelieerde café Excalibur op de Wallen, schrijft Het Parool. Of dat iets met de ‘nieuwe’ afpersingszaak te maken heeft, is niet bekend.

Angela

De vriendin van Danny, het fotomodel Angela van H. is gisteren door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. Ze blijft nog wel verdachte in de zaak. Danny K. heeft tegenover de recherche verklaard dat Angela, die volgens hem zeer vermogend is, veel van zijn rekeningen zou betalen en zou dat zijn luxe levensstijl verklaren. Angela is de ex-vrouw van voetbalmiljonair Patrick Kluivert. Als zij destijds in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, zou ze door hun scheiding inderdaad over een aanzienlijk vermogen kunnen beschikken. 

Lees ook:

Danny, Angela, Bonny en Clyde

'De bende van Harry S.'

Hells Angels voorzitter A'dam 'gewipt'

Danny K. hoofdverdachte 'crimineel netwerk'