De Holleeder-verklaringen klaar voor Passage

In het Passage-proces wordt donderdag bekend of het gerechtshof op korte termijn arrest gaat wijzen over de levenslange eis voor onder meer Dino Soerel en Jesse Remmers. Op het laatste moment wil het Openbaar Ministerie ook nog stukken in het Passage-dossier brengen: de Holleeder-verklaringen.

Holleeder

In de zaken van Soerel, Jesse Remmers, en in die van de kroongetuigen Fred Ros en Peter la Serpe zal het Openbaar Ministerie vragen om voeging van de verklaringen van Astrid, Sonja en Willem Holleeder en die van Sandra den Hartog.

Holleeder is van meerdere moorden verdacht. Dit voorjaar werden de gezusters Holleeder en Sandra den Hartog in die zaak verhoord door de rechter-commissaris, die verhoren zijn nu voltooid.

Voorbereiden

Willem Holleeder zelf had al verklaringen afgelegd, maar die werden nog onder embargo gehouden. De rechtbank vond het redelijk dat Sonja en Astrid Holleeder en Sandra den Hartog zich niet van tevoren met de verklaring van Holleeder konden voorbereiden op hun verhoren. Dat embargo is inmiddels verstreken.

Donderdag zal het gerechtshof ook bepalen hoe het proces verder zal verlopen. Er moet nog een datum worden bepaald voor de formele sluiting van het onderzoek en een datum voor de uitspraken.

Zie ook:

Allerlaatste zitting in Passage voorbij