Holleeder weer boos op Van den Heuvel

Willem Holleeder heeft in zijn column die woensdag in de Nieuwe Revu verschijnt, uitgehaald naar John van den Heuvel, journalist van De Telegraaf. Van den Heuvel schreef zaterdag dat Holleeder op ‘een steenworp afstand van de plaats delict’ van de schietpartij in Badhoevedorp zou zijn geweest.

Bij de schietpartij kwam Remco Hillegers om het leven. Zijn broer Martin was bij de vechtpartij tussen Holleeder en Dick Vrij, waarbij Holleeder een gebroken kaak opliep.

Holleeder in de Nieuwe Revu: ‘Wederom heeft Van den Heuvel geen hoor en wederhoor toegepast, waarin ik de aantijgingen heel makkelijk had kunnen ontkrachten door te zeggen waar ik wél was. (…) Ik begrijp dat het witwassen van zijn leugens via WNL, De Telegraaf en RTL Boulevard alleen tot doel heeft om wraak te nemen voor het tonen van zijn mail met een aanbieding voor een interview tijdens College Tour.’

In dat programma onthulde Holleeder een e-mail van Van den Heuvel waarin hij aanbiedt Holleeder te interviewen in een beveiligde villa. Ook zou het voor Holleeder mogelijk zijn om onderwerpen te bepalen en achteraf passages te schrappen. De Telegraaf schreef eerder stukken waarin schande werd gesproken dat College Tour een podium bood aan Holleeder.

Holleeder diende eerder klachten in over publicaties in De Telegraaf. Daarop schreef Van den Heuvel dat Holleeder’s naam ‘zo nieuwswaardig is’ dat ‘jouw veronderstelde bemoeienis bij bepaalde zaken op zich al nieuws is’.