Holleeder wil een ander gerechtshof voor zijn hoger beroep

Willem Holleeder wil dat een ander gerechtshof dan dat van Amsterdam zijn zaak in hoger beroep gaat doen. Volgens het ANP hebben zijn advocaten dat verzoek ingediend bij het gerechtshof.

Tijdens de zitting op 13 november zal het hof zich over dit verzoek buigen. Holleeder wil een ander hof omdat het liquidatieproces Passage ook al door het Amsterdamse gerechtshof is behandeld. Dat hof verweet Holleeder in het arrest deel te hebben uitgemaakt van een criminele organisatie die moorden liet plegen. Het Amsterdamse hof is dus al bevooroordeeld volgens de advocaten.

Woensdag was er een pro forma-zitting van het gerechtshof in het hoger beroep.

Op 4 juli veroordeelde de rechtbank in Amsterdam Holleeder (61) tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij (mede) opdracht gaf voor de moorden op Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). En daarnaast was hij verantwoordlijk voor de gewelddadige dood van Robert ter Haak, de metgezel van Cor van Hout en en voor een poging tot moord op John Mieremet in 2002.

Zie ook:

Eerste zitting hoger beroep Holleeder formaliteit (UPDATE)