‘Holleeder wil lichter regime om gezondheid’

Willem Holleeder klaagt over zijn gezondheidstoestand, aldus De Telegraaf, op basis heeft ‘justitiebronnen’ die zeggen dat Holleeder hartstoornissen ‘veinst’. De krant trekt de conclusie dat hij hiermee een milder strafregime probeert te krijgen.

Zoutarm dieet

Holleeder wordt verdacht van acht moorden en verblijft momenteel in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, in het zwaarste regime: geen fysiek contact en twee uur per dag buiten de cel. De Telegraaf stelt dat Holleeder zegt daar geen zoutarm dieet te kunnen volgen. Hij zegt ook dat hij aan zijn hart zal moeten worden geopereerd, aldus de krant, net als in 2007. Toen werd hij geopereerd en revalideerde hij in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen waardoor zijn proces wegens afpersingen moest worden onderbroken.

McDonalds

Justitie moet over de klachten een besluit nemen. Het is onbekend hoe zijn medische situatie nu nadar zal worden onderzocht. Zijn advocaat Stijn Franken wil op de kwestie geen enkel commentaar geven. Zijn zussen lieten aan De Telegraaf weten dat hij eerder een volgens zijn advocaat noodzakelijk zoutarm dieet niet volgde: ‘Hij was niet bij McDonald’s weg te slaan’. Zijn zussen zeggen na zijn detentie nooit iets te hebben gemerkt van serieuze hartproblemen.