‘Homostel deelde eerste klap uit’

Het geweld op straat in Arnhem waar twee homoseksuele mannen na een gay-feest werden mishandeld gebeurde niet door Marokkaanse jongens. Het groepje was gemengd. Het geweld ontstond nadat een van de twee mannen begon met slaan. Dat zei advocaat Gerald Roethof in Pauw.

‘Geen homohaat’

Volgens Roethof is zijn cliënt zelf aangevallen door het stel, nadat er wat heen en weer geroepen was. Zijn cliënt ontkent ten stelligste dat homohaat de reden voor de vechtpartij was. Hij heeft aangifte gedaan en de politie om camerabeelden gevraagd. Het is niet bekend of die er zijn. Roethof is advocaat van een 16-jarige jongen. Hij zegt dat het gezelschap bestond uit een jongen met blond haar en blauwe ogen en jongens met een Marokkaanse en een Turkse achtergrond. Volgens Roethof zegt zijn client ook dat er geen betonschaar is gebruikt. De jongen zegt dat er met de vuist tanden uit de mond van één van de slachtoffers zijn geslagen.

Afgetuigd

Het echtpaar Jasper (35) en Ronnie (31) Vernes-Sewratan werd zondagochtend afgetuigd nadat de twee hand in hand terugwandelden na het bezoek aan een gay-feest in Arnhem. Zij vertelden op Facebook:

… dus belaagd werden door een groep Marokannen met een leeftijd tussen de 14 en 18 jaar.