Honderd jongeren keren zich tegen politie in Boxtel

Een meningte van ongeveer honderd jongeren heeft zich zaterdagnacht op de Markt in Boxtel tegen de politie gekeerd. Twee groepen kregen rond 2.00 ruzie met elkaar waarbij een rookbom werd gegooid. Toen agenten de rust wilden herstellen, keerde een grote groep zich tegen hen. Daarbij vielen klappen.

Escalatie

Rond de horecasluitingstijd begonnen twee groepen jongeren over en weer te schreeuwen, waarna de politie tussenbeide probeerde te komen. Dat escaleerde toen het geweld zich tegen de politie keerde. Eén agent werd van achteren vastgegrepen en een ander kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Er werd gescholden, geduwd en met vuurwerk, blikjes en etenswaren gegooid.

Aanhouding

Via een megafoon riepen agenten iedereen op de Markt op om te vertrekken. Toen het geweld niet stopte, heeft de politie tot twee keer toe op linie, met behulp van wapenstokken en een politiehond, iedereen van de Markt moeten verdrijven. Een 19-jarige inwoner van Boxtel werd aangehouden voor het trappen tegen de spiegel van een politieauto.

Social media

Op social media circuleren beelden van de ongeregeldheden. In een van de filmpjes deelt een agent flinke klappen uit. In een ander filmpje dagen jongeren een agent uit die met getrokken wapenstok loopt. De politie is een onderzoek gestart en verwacht op basis van camerabeelden nog meer relschoppers te arresteren.

In juli 2018 ging het ook al mis in Boxtel na een massale vechtpartij. Toenmalig burgemeester Mark Buijs besloot toen dat cafés voortaan niet om 3.00 maar om 2.00 dichtgaan.