Honderden ambtenaren doen inval in Almelose woonbuurt

De politie en andere diensten zijn met ongeveer 450 mensen dinsdagochtend een actie gestart in het Almelose Nieuwstraatkwartier. Volgens de eerste berichten van RTV-Oost zijn daarbij zeker 13 personen aangehouden. Er zijn woningen, garages en loodsen doorzocht.

Leefbaarheid

De politie spreekt van een ‘integrale veiligheidsactie’ die ‘de leefbaarheid en de veiligheid’ in de wijk moet terugbrengen. Ook de Belastingdienst en de gemeente zijn betrokken bij de actie. Arrestatie-eenheden hebben zich met explosieven toegang verschaft tot sommige gesloten panden.

Slecht bekend

De actie lijkt zich te concentreren op een beperkt aantal woningen. De Almelose wijk Nieuwstraatkwartier, ook wel bekend als de Wondebuurt, staat slecht bekend.

Volgens de burgemeester richt de actie zich niet alleen op het uitsluiten van criminele activiteiten. ‘Het richt zich ook op het toerusten van mensen om op te komen voor hun eigen wijk, het schoonhouden van de straten, het veilig en prettig kunnen ondernemen en natuurlijk wonen. Dat hebben wij als gemeente hoog in het vaandel staan.’