Honderden Bandidos op Deense begrafenis

De Deense Bandidos hebben met groots machtsvertoon een van hun overleden leden begraven. Het gaat om de 42-jarige Joachim Hansen, die vorige week na een ruzie aan een hartaanval overleed. De top gehele top van de Bandidos waren bij de uittocht, waar honderden motorclubleden de lijkwagen begeleiden.

Volgens het Deense Ekstra Bladet overstemde het geluid van de motoren het gelui van de kerkklokken. Volgens de top van de Bandidos waren er ruim 600 bezoekers op de begrafenis aanwezig. Een van hen was Brian Sandberg, die vorig jaar overstapte van de Hells Angels naar de Bandidos.

De politie heeft de begrafenis met belangstelling gevolgd, omdat er ook prominente Bandidos uit het buitenland aanwezig waren. Leden van chapters over de hele wereld hebben hun medeleven betuigd.

Hansen kreeg in de nacht van 29 op 30 juni ruzie met twee broers. De drie ruziemakers waren ongewapend maar wisselden wel een paar klappen uit. Die leken niet levensbedreigend, maar Hansen viel op de grond overleed aan een hartaanval. Er zijn nog een aantal reanimatiepogingen ondernomen, maar die waren tevergeefs.

Het is niet duidelijk of de ruzie iets te maken hadden met het motorclubsmilieu. Eerst werd gemeld dat de twee broers geen banden hadden met motorclubs, maar later schreven sommige Deense media dat de twee toch lid waren van kleine motorclubs.