Honderden valse Herman Brood’s onderschept

Bij een inval bij een bedrijf in Uithoorn heeft de politie tweehonderdzeventig schilderijen en andere kunstwerken in beslag genomen. Volgens De Telegraaf vermoedt de politie dat die een valse Herman Brood-signatuur hebben. De eigenaar van het materiaal is gearresteerd.

(beeld: een echte Herman Brood)

Geruchten

Volgens De Telegraaf is Koos van Dijk, de oud-manager van Herman Brood, geen verdachte in het nieuwe politie-onderzoek. Er gaan al jaren geruchten over grootschalige handel in valse Brood’s maar het is voor het eerst dat de politie hiertegen in actie komt.  Het onderzoek loopt bij de politie-eenheid Amsterdam.

Rambam

In januari van dit jaar kwam in het televisieprogramma Rambam de beschuldiging naar boven dat de ex-manager, Koos van Dijk, handelde in waardeloze echtheidscertificaten. Van Dijk schreef de certificaten uit en zou ze verkopen zonder noemenswaardig onderzoek naar de authenticiteit van de schilderijen. Volgens De Telegraaf doen ook de erven van Herman Brood eigen onderzoek naar malafide handel in valse Broods. Er zijn sindsdien veel meldingen gedaan over valse Broods.

De gearresteerde eigenaar van de mogelijke vervalsingen is verhoord en daarna op vrije voeten gesteld. Een expert doet nu onderzoek. Vervalsingen zullen worden vernietigd.

Zie ook:

‘Zwendel certificaten schilderijen Herman Brood’

‘Valse Broods in omloop’

Nieuwe Yab Yum-baas weer vrij man