Hongaarse pooiers in ‘De Aanklagers’

In de derde aflevering van de documentaire serie ‘De Aanklagers’ was gisteravond te zien hoe een Hongaarse pooiersfamilie werd opgepakt in Amsterdam. De bende liet Roma-meisjes uit Hongarije werken op de Wallen tegen een hongerloon.

De actie vond een jaar geleden plaats. Tijdens invallen in Amsterdam en Hongarije, die gelijktijdig plaatsvonden zodat de verdachten elkaar niet konden inlichten, werden 7 personen gearresteerd. Nog eens 5 anderen worden in Hongarije verhoord op verdenking van het witwassen van de prostitutie-inkomsten.

Politie en justitie deden ruim een half jaar onderzoek in deze prostitutie zaak. Daarbij werden onder meer telefoons getapt en verdachten geobserveerd. Ook zijn Nederlandse politiemensen naar Hongarije gereisd om daar informatie over de bende te verzamalen. Het is vooral de regio rond de stad Nyiregyháza waar jonge meisjes worden geronseld. Die moeten vervolgens in Nederland als prostituee aan de slag. Ze verdienden ruim 200.000 euro per jaar, maar dat verdween in de zakken van de pooiers. De meisjes bleven achter met een belastingschuld.

Loverboy

In de aflevering van ‘De Aanklagers’, was ook aandacht voor de Limburgse loverboy zaak, waarbij 80 mannen sex hadden met een 16 jarig meisje.