Hongaren prostitueerden Roma-vrouwen

De politie Haaglanden heeft donderdag bekend gemaakt dat twee weken geleden twee Hongaarse verdachten zijn aangehouden. Ze zouden deel zijn van een groot netwerk van vrouwenhandelaren. De 27-jarige man en zijn 24-jarige vrouw zouden vier slachtoffers hebben uitgebuit.

Vertakkingen

De vier werden gedwongen in de prostitutie te werken. Rechercheurs van de politie-eenheid Den Haag hebben in dit onderzoek in Hongarije diverse bezittingen in beslag genomen. Het onderzoek komt voort uit een ander onderzoek naar mensenhandel en heeft vertakkingen in Hongarije en België. De politie werkte samen in een Joint Investigation Team (JIT), samen met Europol, Eurojust en de Hongaarse en Belgische politie.

Slachtoffers Roma

In het onderzoek kwam de recherche een familie van vier zussen en één broer plus hun partners op het spoor. De broer woonde in Den Haag. Twee zussen in het Belgische Gent, één in Engeland en de vierde zus mogelijk in Duitsland. De familie komt oorspronkelijk uit  Mohács, Hongarije. De slachtoffers die voornamelijk in België en Nederland in de prostitutie aan het werk gezet werden, zijn vooral afkomstig uit een grote Romagemeenschap vlakbij Mohács. De Hongaarse en Belgische politie hadden al onderzoeken naar deze familie lopen.

Mohács

In maart van dit jaar deed het onderzoeksteam invallen in meerdere panden in Mohács. Ook werd een pand doorzocht in de hoofdstad Boedapest. In België zijn vier panden en twee hotels doorzocht. Negen in België aangehouden verdachten zijn inmiddels veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen en het betalen van boetes ter grootte van 240.000 euro per persoon. Het onderzoek duurt nog voort en de recherche sluit meer aanhoudingen niet