Hoofdofficier: beloning voor info “coke”-dealer

De hoofdofficier van het Amsterdamse parket looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot arrestatie van de straatdealer die heroïne in coke-wikkels heeft verkocht. De politie zegt dat het ‘erg lastig’ is om een duidelijk signalement van de dealer vast te stellen.

Geheugen

In Amsterdam overleden onlangs drie mensen na het snuiven van witte heroïne. Wat identificatie moeilijk maakt is dat de mensen die het snuiven van witte heroïne wel overleefden na de eventuele reanimatie stukjes van hun geheugen zijn kwijtgeraakt of al onder de invloed van alcohol en/of weed waren.

Signalement

De slachtoffers spreken over een man met een donkere huidskleur die goed Engels spreekt. Hij zou rond de 1.85 meter lang zijn. Enkele getuigen hebben het over een man van tussen de 35 en 40 jaar oud maar hij zou ook jonger kunnen zijn. De bewuste dealer heeft mogelijk rastahaar, sommige geven aan dat het los wordt gedragen en anderen spreken over het feit dat het haar gedragen wordt in een soort haarnetje.

Extra controles

Sommige slachtoffers hebben het erover dat hij op een donkerkleurige fiets rijdt en donkere kleding aanhad. Over zijn postuur lopen de verklaringen uiteen. Op dit moment is het ondoenlijk op basis van de huidige verklaringen een geschikte compositietekening te maken. De afgelopen tijd heeft de politie nar eigen zeggen in uniform maar ook in burger veel controles uitgevoerd op straatdealers.