Hoofdofficier legt functie neer

Charles Wiegant, hoofdofficier van justitie, heeft per direct zijn functie neergelegd. Volgens de NRC is dit gebeurd nadat verschillende medewerkers klachten over Wiegant hadden geuit over ongewenste intimiteiten. De klachten zouden vanaf deze zomer dateren. Het OM vindt dat de NRC te ver gaat met de beschuldiging van ‘ongewenste omgangsvormen’. Zelf zegt Wiegant in een persverklaring van het OM: ‘Na mijn aantreden ben ik in een dynamiek terechtgekomen waarin ik niet naar vermogen heb kunnen handelen. Dit heeft geleid tot spanningen binnen het managementteam die de doorontwikkeling van het parket  in de weg staan. Daarom neem ik mijn verantwoordelijkheid.’

Charles Wiegant was sinds september vorig jaar hoofdofficier van justitie van het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie.