Hoofdofficier verwacht arrestaties in zaak aanslag Telegraaf

De hoofdofficier van justitie van het Amsterdamse parket, Nicole Zandee, verwacht dat er nog arrestaties kunnen worden verricht in het onderzoek naar de aanslag op De Telegraaf. Ze heeft dat gezegd in een interview met AT5.

Muziek

Op 26 juni van dit jaar reed in de vroege ochtend een bestelbusje tegen de glazen pui van kantoorpand van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam-Sloterdijk. Daarna vloog het busje in brand. De hoofdredacteur van de krant sprak van een aanslag.

De hoofdofficier van justitie zegt dat er nog muziek in het onderzoek zit en dat er vorderingen worden gemaakt. Op de vraag of dat betekent dat er ook arrestaties te verwachten zijn, zegt Zandee: ‘Ja, zeker, dat noem ik vorderingen.’

Panorama

Een paar dagen eerder werd de redactie van Panorama in een kantoorpand aan de Teleportboulevard, niet ver van het kantoor van De Telegraaf onder vuur genomen met een antitankwapen. Voor die aanslag zijn inmiddels twee verdachten aangehouden. Er is ook al een rechtszaak aan de gang tegen deze verdachten.

De voorgaande berichten:

Camera op Panorama-gebouw was onklaar gemaakt

Glasscherfjes bewijs bij aanslag Panorama (UPDATE)

‘Richard Z. heeft Panorama niet beschoten’ (UPDATE)

Politie vindt vluchtauto Telegraaf-aanvaller (UPDATE)

Busje ramt pui Telegraaf-gebouw (UPDATE VIDEO)