Hoofdverdachte diamantroof nu weer verdacht

Een man die in 2005 werd aangehouden als één van de hoofdverdachten van de geruchtmakende diamantroof op Schiphol, is nu opnieuw één van de verdachten. Dat heeft een bron binnen het onderzoek aan Crimesite bevestigd.

Gestaakt

Het gaat om de toen 44-jarige August Wijnand B die in december 2005 in de zaak van de diamantroof werd aangehouden. In 2006 werd de vervolging tegen hem en een aantal medeverdachten gestaakt.

Afgelopen weekend werd bekend dat er in de zaak op basis van nieuwe informatie zeven mensen zijn aangehouden. Eén van hem is August Wijnand B. die in Valencia werd opgepakt. Nederland heeft om zijn overlevering gevraagd.

Andere verdachten

De politie heeft tot nu toe niet willen zeggen of de nu aangehouden verdachten destijds ook in beeld waren. Maar voor B. blijkt dat in ieder geval wel het geval.

Destijds waren de andere verdachten was Erik P.. Marlon D., op wie in 2009 een moordaanslag werd gepleegd maar overleefde, de toen 41-jarige Errol H., de 39-jarige R. T. H. en de 37-jarige E. L.. In totaal waren toen zeven mensen opgepakt.

Zie ook:

Vier verdachten diamantroof nog vast

De rovers wisten precies waarvoor ze kwamen

Arrestaties in onderzoek diamantroof Schiphol (UPDATE)