Hoofdverdachte Doussie-zaak plots aangehouden

De politie heeft zaterdagochtend één van de hoofdverdachten in de grote Doussie-zaak opgepakt. Dat melden doorgaans betrouwbare bronnen aan Crimesite. Dennis van den B. was sinds vorig jaar op vrije voeten. Dit voorjaar eiste de officier van justitie 12 jaar tegen hem.

Geen commentaar

Hij zou verschillende cocaïnetransporten hebben laten binnenkomen met assistentie van medeverdachte en douanier Gerrit G.. Het was opmerkelijk dat Van den B. zo lang op vrije voeten is gebleven terwijl medeverdachte René F. voortdurend heeft vastgezeten. Ook oud-douanier Gerrit G. zit weer vast nadat hij enige tijd geschorst was uit de voorlopige hechtenis.

Foto’s

Over de reden van de plotselinge arrestatie is blijft het speculeren. Zijn advocaat wil aan Crimesite geen enkel commentaar geven. Van den B. roerde zich nogal op Twitter. Hij dreigde herkenbare foto’s van politie-undercovers te publiceren. Deze man en vrouw hadden met Van den B. en zijn vrouw een vriendschappelijke relatie aangeknoopt. De vier haden veel sociaal contact.

Van den B. had ook contact met de informant “Paul” die over informatie zou beschikken dat de politie niet eerlijk zou zijn geweest over het begin van het cokeonderzoek. Zijn advocaat (en hijzelf) wraakten de rechtbank herhaaldelijk vergeefs.

Van den B. was het eigenlijke doelwit van een aanslag op Nieuwjaarsdag 2014 in Berkel en Rodenrijs. De moord op dorpsgenoot Rob Zweekhorst was een tragische vergissing.

Uitspraak in de Zaak-Doussie is op 4 juli.

Zie ook:

Henk E. krijgt 14 jaar cel voor omkoping douanier