Verdachte in moordzaak Biesbosch wil bekennen

De 37-jarige Sarina R. wil een bekentenis afleggen in de zaak rond de moord op Adrian Weckowicz, wiens lijk vorig jaar in de Biesbosch werd gevonden. De twee hadden een relatie. Haar advocaat, Sidney Smeets, stelt dat de verdachte zich heeft verdedigd tegen het slachtoffer, die haar wilde verkrachten.

De vrouw zweeg tot nu toe, maar donderdag bleek uit de tussentijdse zitting dat ze wilde bekennen. Sarina R. uit Andel, en Jacco, een vriend uit Veen, werden in juni opgepakt. De vriend heeft al bekend dat hij heeft geholpen het lichaam te vervoeren en te verbergen.

Sporen van bloed gevonden

Op de zolder van de woning van zijn ex-vriendin hebben rechercheurs een groot aantal sporen van bloed gevonden. Die zijn gematcht met Weckowicz. Jacco verklaarde bovendien dat hij met Sarina het lichaam in een kruiwagen heeft geladen, en het daarna in de kofferbak van de auto van Weckowicz heeft getild. Daarop hebben ze hem in het water gegooid. Werkendam ligt aan de rand van de Biesbosch.

De verklaring sluit aan op wat de buren van Sarina vertelden. Die zeggen dat ze eind 2013 midden in de nacht twee personen met een kruiwagen zagen rijden.