Weer NL’er in zaak kasteelmoord opgepakt

In het onderzoek naar de kasteelmoord is in Nederland een nieuwe verdachte opgepakt. De Nederlander zou een rol als tussenpersoon hebben gespeeld. Dat meldt Het Nieuwsblad. Hij werd gearresteerd op grond van een internationaal aanhoudingsbevel. Het parket in Brugge heeft om zijn uitlevering gevraagd. 

Tilburger

Eerder vandaag werd bekend dat de hoofdverdachte in de zaak, André Gyselbrecht (65), opnieuw door de politie is opgepakt in zijn huis in Ruiselede (B). De krant vermoedt dat de aanhouding te maken heeft met de verklaring die de onlangs gearresteerde Tilburger Roy L. (37) heeft afgelegd.

Schoonvader

De advocaat van Geyselbrecht heeft bevestigd dat zijn client vandaag nog zal worden ondervraagd over de kasteelmoord. Geyselbrecht was de schoonvader van kasteelbewoner Stijn Saelens (34) uit Wingene (B).

Oom

Roy L. wordt ervan verdacht dat hij zijn intussen overleden oom, de (wijlen) Nederlander Anton van Bommel (49) vergezelde toen die op 31 januari 2012 Saelens doodschoot. Geyselbrecht is de schoonvader van het slachtoffer en wordt ervan verdacht de opdracht tot de moord te hebben gegeven.

Alle berichten over de moord op Stijn Saelens.