Hoofdverdachte kofferbakmoord op vrije voeten

De hoofdverdachte van de kofferbakmoord in Waalre is door het gerechtshof op vrije voeten gesteld. Het hof verwacht dat de straf niet hoger zal uitvallen dan de drie jaar dat hij al heeft gezeten. De rechtbank had de man tot 18 jaar veroordeeld.

Wegmaken

Het hof doet volgende week vrijdag uitspraak. Dat meldt het Brabants Dagblad. Pascal K. was veroordeeld samen met een medeverdachte die hij volgens de rechtbank opdracht had gegeven. Deze Michel van A. kreeg tien jaar en tbs. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep opnieuw 18 en 10 jaar cel.

Tegen Omroep Brabant zei de advocaat van K. dat de kans is groot dat haar client alleen wordt veroordeeld voor het wegmaken van het lichaam. Kennelijk zit het hof – anders dan de rechtbank – onvoldoende bewijs dat K. ook mede pleger is.

Drugsschuld

De twee hebben op 30 april 2014 Eindhovenaar Mohamed Azzouzi vermoord. Pascal K. had een drugsschuld bij het slachtoffer. K. was aanwezig toen Van A. Azzouzi sloeg en stak zodat die overleed. Vervolgens is het slachtoffer in brand gestoken en achtergelaten in de kofferbak van een auto in de Waalrese bossen.

Lees meer over de zaak:

Lange celstraffen voor kofferbakmoord

Kofferbakmoord: eis tot 18 jaar

Lijk in auto Waalre is van Eindhovenaar