Verdachte Murcia vroeg om cirkelzaag en kalk

Juan Cuenca, de hoofdverdachte van de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein heeft aan zijn vriendin gevraagd om ongebluste kalk en een cirkelzaag te  bezorgen bij de villa waar de twee werden vermoord. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt vandaag. De vrouw stapte echter naar de politie, die Cuenca onder observatie nam.

 

 

 

Eerder had Cuenca aan zijn vriendin gevraagd om Visser en Severein op te halen in Murcia en naar het vakantiehuis in Molina de Segura te brengen. Op de Avenida Juan Carlos liet het tweetal zijn huurauto achter en stapten zij in bij de vrouw, die hen wegbracht.

Achterdocht

Twee dagen later belde Cuenca en vroeg hij om de cirkelzaag en de kalk. ZIjn vriendin had inmiddels de opsporingsberichten gezien, waarin gevraagd werd uit te kijken naar de vermiste Visser en Severein. Ze werd achterdochtig en besloot daarop de politie in te lichten, die Cuenca begon te observeren. Hij werd gearresteerd op het moment dat hij de Roemenen  betaalde voor de huurmoorden en op zijn aanwijzing  vond de politie de lijken terug in een citroenboomgaard.

Mythe

Onder criminelen is het gebruik van ongebluste kalk overigens een populaire mythe. Het is makkelijk verkrijgbaar en zou kunnen worden gebruikt om stoffelijke overschotten op te lossen. Het tegendeel is echter waar. Ongebluste kalk zorgt voor brandwonden op de huid, maar werkt eerder conserverend dan oplossend.