‘Hoofdverdachte Schiedamse “drugsfamilie” op de vlucht’

De Rotterdamse politie is op zoek naar de 25-jarige Schiedammer Jaafar K. omdat die nog vijf jaar cel moet uitzitten. Hij is in april veroordeeld omdat hij en familieleden op grote schaal in drugs handelden. Het Algemeen Dagblad schrijft dat K. zich deze week bij de gevangenis had moeten melden.

(beeld uit archief)

De dokter

Dinsdag werd een medeverdachte van Jaafar K. aangehouden: de 25-jarige Vlaardinger Ilias K.. Hij heeft een straf van tien maanden cel tegoed. De voorlopige hechtenis van de twee was onder voorwaarden geschorst tot aan de uitspraak van de rechter. Jaafar K. staat in criminele kringen bekend als “de dokter”. Hij heeft de beschuldigingen over lidmaatschap van een criminele organisatie die in heroïne en cocaïne handelde steeds ontkend.

Groenoord

De groep handelde vanuit een woning aan de Johan Wagenaarstraat in de Schiedamse wijk Groenoord. Vanuit de buurt waren veel meldingen over bedreigingen, overlast en intimidatie geweest. De recherche voltooide in 2018 een onderzoek van ruim tweeënhalf jaar. De groep bleek in de hele regio Rijnmond en daarbuiten in drugs te handelen.

Familieleden en andere verdachten kregen straffen variërend van enkele maanden tot vier jaar.