Hoogzwangere vrouw doodgestoken in Londen, baby zwaargewond

Een 26-jarige vrouw die acht maanden zwanger was, is zaterdag in het zuiden van Londen doodgestoken. Hulpverleners brachten haar baby op de plaats van het incident ter wereld. De baby is volgens de politie ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige man is gearresteerd als moordverdachte. Het is niet duidelijk wat de relatie tussen de twee is.

64 moorden

De vrouw, Kelly Mary Fauvrelle, werd neergestoken in een woning in Croydon en overleed ter plekke. Alleen in Londen werden in 2019 volgens Britse media al 64 moorden gepleegd. Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, reageert op Twitter: ‘Geweld tegen vrouwen heeft geen plaats in onze stad, en vreselijke moorden thuis, zoals hier, tonen aan op welke schaal de problemen zich voordoen.’ Khan twitterde ook nog dat zijn “gedachten zijn bij het onschuldige kind” en “bij de moeder die ze op tragische wijze” verloren.

Stijging steekpartijen

De Britse premier Theresa May verweert zich regelmatig tegen beschuldigingen dat bezuinigingen op het politiebudget en op de sociale voorzieningen hebben bijgedragen aan de stijging van het aantal steekincidenten. Volgens de officiële statistieken waren er in 2018 in Engeland en Wales 285 steekpartijen met dodelijke afloop. Dat is een record in de ruim 70 jaar dat deze gegevens worden bijgehouden.