Hoornse volkszanger verdacht van drugs- en wapenhandel en witwassen

Maandag staat in de rechtbank in Alkmaar de 29-jarige volkszanger Jan S. uit Hoorn terecht voor handel in drugs, vuurwapens, het witwassen van grote geldbedragen en voorbereidingshandelingen voor een wietkwekerij. Hij liep tegen de lamp na gekraakte berichten die hij volgens justitie zou hebben verstuurd via Sky ECC.

S. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het aankopen, leveren en verkopen van vuurwapens en van het verkopen van cocaïne, mdma(olie) en amfetamine(olie). Beide verdenkingen zouden tussen maart en juni 2021 hebben plaatsgevonden.

Sky ECC

Tussen maart en november vorig jaar zou S. samen met anderen grote sommen geld hebben witgewassen. Ook wordt hij verdacht van voorbereidingshandelingen voor het inrichten van een wietkwekerij. Hij werd opgepakt na gekraakte berichten die hij onder de naam “Keyscooter” zou hebben verstuurd via Sky ECC.

Jan S. werd eind 2019 met zijn vader veroordeeld voor een oudere witwaszaak.

Café de Volendammer

Hij is de kleinzoon van een uitbaatster van het beroemde café de Volendammer in Hoorn. Dit bruin café werd onder meer beroemd doordat de inmiddels overleden uitbaatster gratis borrels schonk aan ex-gedetineerden.

S. heeft een bescheiden carrière als volkszanger. Hij was onder meer te zien in tv-programma Nederland Muziekland.