Horecaverbod voor 80 Hells Angels en Finks

Justitie in Australië heeft meer dan tachtig leden van de motorclubs Hells Angels en Finks een horecaverbod opgelegd. Het gaat om leden van chapters in het zuiden van het land. De politie is bang dat de leden onrust veroorzaken in horecagelegenheden. De spanning tussen de motorclubs is de afgelopen maanden flink opgelopen.

De clubs maakten een aantal jaren geleden goede afspraken over territoria, maar die zijn het laatste jaar meerdere keren geschonden. In verschillende plaatsen zijn liquidaties geweest. Zo werd overleefde eerder dit jaar de president van een kleinere club voor de vierde keer een aanslag, waarbij wel zijn zoon om het leven kwam.

De politie zou extra beducht zijn op escalatie sinds 21 november een man werd doodgeschoten in zijn motorzaak. Bij de moord zouden leden van motorclubs betrokken zijn.

De horecaverboden gelden voor zeker drie maanden. Er zijn foto’s van de tachtig motorclubleden verspreid zodat eigenaren en personeel de personen kunnen weren. Als het verbod wordt overtreden, kunnen de leden worden opgepakt en krijgen ze een boete opgelegd van tegen de duizend euro.

Lees ook:

Escalatie MC’s gevreesd in toeristenoord

32 arrestaties bij actie motorclubs Australië