Horlogeman vast in Antwerps coke-onderzoek

In Antwerpen heeft de gerechtelijke politie een nieuwe verdachte opgepakt in het onderzoek naar Frank V., alias De Tank (foto). Het is Avi K., een telg uit een vermaarde horloge- en diamantairsfamilie. Hij zit volgens de Gazet van Antwerpen nu in de cel op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen.

Patek Philippe

Avi K. is de zoon van een Antwerpse diamantair. Hij baatte tot vorig jaar een winkel in luxueuze horloges uit in de Vestingsstraat in Antwerpen. K. specialiseerde zich in merken als Audemars Piguet, Richard Mille, Patek Philippe en Rolex. Hij zou regelmatig verkopen aan een internationale en supperrijke clientèle. Volgens de Belgische justitie hadden criminelen uit de cocaïnebusiness bij K. ‘een lopende rekening’, waardoor hij ook in beeld kwam bij de federale gerechtelijke politie.

Coupures

Frank “De Tank” is hoofdverdachte in een groot drugsonderzoek en zit sinds vorige week in de cel. Hij zou niet alleen een goede klant zijn geweest bij Avi K. voor horloges. K. zou ook drugsgelden hebben doorgegeven door kleine coupures te wisselen in coupures van 500 euro, voor forse commissies.

In het onderzoek naar de bende rond Frank “De Tank” werd eerder ook al een Antwerpse politieman opgepakt.