Horloges overval Zegwaard teruggevonden

Een deel van de buit van de overval op multimiljonair Wim Zegwaard is teruggevonden bij een verkeerscontrole. Ook blijkt de auto waarmee de daders vluchtten een week na de overval in brand te zijn gestoken. Dat werd dinsdag bekend gemaakt in Opsporing Verzocht.

De horloges zijn onderdeel van een collectie die de overvallers 22 maart van dit jaar meenamen. Zegwaard werd vastgebonden in de kelder van zijn villa in Rijswijk, waardoor de overvallers een paar uur het huis doorzochten. Ze namen een groot geldbedrag en de collectie horloges mee.

De politie denkt dat degene die de horloges in zijn bezit had, niets met de zaak te maken heeft. De politie denkt door deze vondst wel dat het mogelijk is dat de buit nog in Nederland is. Eerder werd bekend dat de overvallers waarschijnlijk een tijd in Marokko hebben gezeten, het vermoeden bestond dat de buit ook niet meer in Nederland zou zijn.

In de nacht van 27 op 28 maart is een Volkswagen Golf zonder kentekenplaten in brand gestoken in Rijswijk. De brandweer was er snel bij, waardoor er sporen in de auto achter zijn gebleven. De politie vermoedt dat de Volkswagen, die in januari werd gestolen, de vluchtauto van de overvallers was. Drie mannen die de auto in brand hadden gezet, zijn in een BMW weggereden.

Wim Zegwaard heeft eerder flinke bedragen aan tipgeld uitgeloofd. De gouden tip levert drie ton op, de tip die de buit boven water brengt krijgt tien procent van de waarde. In totaal kan het bedrag oplopen tot ruim een miljoen.

Bekijk hieronder de reconstructie van Opsporing Verzocht:

{youtube}zYfI-vDqV1U{/youtube}

Lees ook:

Zegwaard duwde overvallers naar buiten

Arrestatie in Zaak-Zegwaard

‘Politie raakte overvallers Zegwaard kwijt’