Tweede slachtoffer verdwijning

De familie L. uit Sittard die ervan wordt verdacht wietteler Mouhammed Al Jader (29, foto) uit Schinveld te hebben vermoord, is ook verdacht van de moord op de sinds 2009 vermiste Irakees, Alan Gergeri (24). De verslaggever van De Telegraaf heeft stukken uit het onderzoek ingezien. 

 

Hij schrijft dat de twee slachtoffers allebei naar een woning van de familie in het Duitse Tüddern zijn gelokt en vervolgens vermoord.

Gergeri werd in het doodgestoken en met een pikhouweel bewerkt. Al Jader werd in 2011 doodgeschoten. Daarop zijn hun lichamen in stukken gesneden, en weggemaakt in een ton met zuur. Resten van Gergeri zijn niet teruggevonden, de resten van Al Jader wel.

Volgens getuigen moest Gergeri dood omdat hij één van de zoons van het verdachte gezin, de 20-jarige Maurice L., had verkracht. 

Maurice L. wordt door recherche en justitie gezien als een van de hoofdverdachten in deze moordzaak. Meerdere getuigen hebben dat tegenover de politie verklaard. Zijn jongere broer Michel zou hebben meegeholpen om het lijk weg te werken.

Al Jader heeft kort voor zijn verdwijning een conflict over (drugs)geld met voormalig schoonvader Huub L. gehad. Bij de CIE is tot drie keer toe informatie binnengekomen dat Al Jader in de woning van L. in Tüddern zou zijn gedood, nadat er met Huub L. een handgemeen was geweest.

De broers Maurice en Michel L. (26), en hun 58-jarige moeder Els L. zitten vast. Els L. zou meerdere keren op Al Jader hebben geschoten. Vader Huub L. en dochter Rachelle zijn voortvluchtig en staan Europees gesignaleerd. 

Al Jader was net als Gergeri van Irakese afkomst. Al Jader was de vriend van een dochter van vader L.

In Gellik (B) is afgelopen december de 50-jarige Nederlander Ron van K. aangehouden. In de kelder van zijn huis in Gellik zijn resten van Jader gevonden. Van K. zit in het huis van bewaring in Hasselt. Hij heeft een uitgebreide verklaring afgelegd, behalve over wie uiteindelijk Al Jader door het hoofd heeft geschoten.

Tweede slachtoffer verdwijning 

Al Jader werd opgelost in zuur

Arrestaties in liquidatie Schinveld

Verdwenen drugshandelaar doodgeschoten

Spoorloze wiethandelaar ernstig bedreigd