Hotelmoord: eis 12 jaar voor doodslag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in hoger beroep twaalf jaar cel geëist tegen de 30-jarige L. uit Assendelft. L. schoot op 20 februari 2011 een vrouw dood in de lobby van het Van der Valk-hotel Schiphol langs de snelweg A4. Een ruzie tussen twee andere mannen ging daaraan vooraf.

In eerste aanleg eiste het OM een celstraf van 18 jaar voor moord, maar de rechtbank in Haarlem veroordeelde L. tot 12 jaar cel voor doodslag.

Ruzie

In de vroege ochtend van 20 februari 2011 ging de inmiddels 30-jarige L. met vrienden naar het hotel langs de snelweg A4. Op dat moment is daar ook het later slachtoffer, een 25-jarige Amsterdamse, aanwezig. Zij is daar met een vriend. Die vriend krijgt ruzie met een vriend van de verdachte en dat eindigt in een vechtpartij, zo is de lezing van het OM.

Doodgeschoten

Op het moment dat L. zijn vriend ziet vechten in de lobby van het hotel, gaat hij er heen en schiet een paar keer in de grond en op de draaideur. Door die schoten wordt de jonge vrouw dodelijk getroffen. ‘Verdachte heeft meerdere kogels afgevuurd waarbij een jonge vrouw dodelijk is geraakt. Door zo te handelen heeft verdachte er blijk van gegeven geen respect te hebben voor het leven van anderen’, aldus de advocaat-generaal maandag tijdens de zitting voor het hof in Amsterdam. 

Ongelukje

Volgens verdachte L. ging het om een ‘ongelukje’. De rechtbank veroordeelde L. eerder tot een celstraf van twaalf jaar. Het OM eiste toen achttien jaar voor moord. Volgens de AG gaat het om doodslag.